Skip to main content

Hailia Nordic Oy:n yhtiökokous on valinnut yhtiön hallitukseen Heino Groupin toimitusjohtajan Petri Heinon ja Olvin hallituksen puheenjohtajan Nora Hortlingin. Uusilla hallituksen jäsenillä on halu luoda menestyvää ja vaikuttavaa bisnestä fiksulla kotimaisella kalalla.

Hailia on ruokateknologiayhtiö, joka on kehittänyt resurssitehokkaan valmistusmenetelmän pienimpienkin villikalojen hyödyntämiseksi uudenaikaisten kalatuotteiden valmistuksessa. Alkuvuodesta 2023 pikkukalatuotteensa lanseerannut Hailia tähtää nyt kasvuun vankan osaamisen tukemana.

Nora Hortling on Olvin hallituksen puheenjohtaja. Elintarvike- ja ravintola-alan laajaa ymmärrystä hänelle on lisäksi karttunut muun muassa Kesprolla osto- ja myyntijohtajana. Hän osaa kokemuksesta sanoa, että tarjonta ammattikeittiöille soveltuvista kotimaisista kalatuotteista on aiemmin ollut vaillinainen.

”Hailialla on todella vakuuttava ratkaisu olemassa olevaan ongelmaan ja ilmeiseen markkinarakoon. Ratkomalla ammattikeittiöiden kotimaisen kalan pulmaa voimme menestyä itse ja samalla vaikuttaa omavaraisuuteen”, Nora Hortling kertoo.

Petri Heino on Heino Groupin toimitusjohtaja. Hän on ehtinyt seuraamaan perheyhtiön palveluksessa suomalaisen ruokakulttuurin ja elintarviketeollisuuden kehitystä jo neljällä vuosikymmenellä.

”Hailian tarinassa yhdistyy moni voimistuva trendi, kun tarve yhä kestävämmälle ruoantuotannolle kasvaa. Pikkukalatuotteet ja niiden taustalla oleva teknologia luovat Hailialle merkittävät edellytykset tehdä menestyvää ja vaikuttavaa bisnestä kestävyyttä vaativassa maailmassa”, Heino kommentoi.

Petri Heino on seurannut Hailian edesottamuksia läheltä jo aiemmin, kun Heino Group teki yhtiöön sijoituksen loppuvuodesta 2022. Samassa yhteydessä sijoituksen Hailiaan teki Tradeka-sijoitus Oy ja Nordic Foodtech VC.

Hailian hallituksen puheenjohtaja Pekka Siivonen-Uotila iloitsee uusista hallituksen jäsenistä, joiden kanssa navigoida yrityksen vauhdikkaasti alkaneella matkalla.

”Meillä on positiivinen ongelma osata tarttua avautuvista mahdollisuuksista vain parhaisiin. Näitä strategisia päätöksiä meillä on jatkossa tekemässä henkilöitä Suomen elintarvikealan huipulta, mistä olen todella hyvilläni”.

Hailian hallituksen muodostavat:

Pekka Siivonen-Uotila, pj
Nora Hortling
Petri Heino
Topi Jurvanen
Otto Kaukonen

Lisätiedot:

Pekka Siivonen-Uotila, Hailia Nordic Oy:n hallituksen puheenjohtaja, +358 41 504 4443

Hailia Nordic Oy on ruokateknologiayritys, joka kehittää uudenlaisia fiksujen ja kestävien kalaruokien valmistusmenetelmiä sekä uusia innovatiivisia kalatuotteita. Aiemmin hyödyntämättömistä Itämeren pikkukaloista valmistuu Karkkilan tehtaalla terveellisiä, maukkaita ja helppokäyttöisiä tuotteita, jotka tekevät hyvää myös ilmastolle ja vesistöille. Yritys on aloittanut toimintansa 2021 ja sen sijoittajina ja kumppaneina ovat mm. Nordic Foodtech Venture Capital, Heino Group Oy sekä Tradeka-sijoitus Oy.