Skip to main content

Kan enkelt ersätta exempelvis tonfisk eller malet kött i de populäraste matrecepten. Hailia Pulled småfisk kan också stekas för att bli knaprigt läcker. Fungerar också utmärkt i såser eller lådrätter.

Ingredienser

Finsk MSC-certifierad STRÖMMING (Clupea harengus membras) fiskad med trål i Bottniska viken 85%, glutenfri fullkornsHAVRE (Finland), potatisstärkelse (Finland), palsternacka, joderat salt, citrusfiber,rapsolja, paprikaextrakt. Tillsatt salt 0,7 %.

LAKTOSFRI,  MJÖLKFRI, GLUTENFRI,  PROTEINRIK

Näringsinnehåll

Näringsinnehåll / 100g
Energi641 kJ / 153 kcal
Fett6,0 g
varav mättat1,5g
Kolhydrater9,2 g
varav sockerarter0,3 g
Protein15 g
Salt0.84 g
Kostfiber1,2 g

Strimlor i lämplig storlek med mild fisksmak och behaglig konsistens. Strimlorna behåller formen både i gratänger och soppor.

Ingredienser

Finsk MSC-certifierad STRÖMMING (Clupea harengus membras) fiskad med trål i Bottniska viken 85%, glutenfri fullkornsHAVRE (Finland), potatisstärkelse (Finland), palsternacka, joderat salt, citrusfiber,rapsolja, paprikaextrakt. Tillsatt salt 0,7 %.

LAKTOSFRI,  MJÖLKFRI, GLUTENFRI,  PROTEINRIK

Näringsinnehåll

Energi641 kJ / 153 kcal
Fett6,0 g
varav mättat1,5g
Kolhydrater9,2 g
varav sockerarter0,3 g
Protein15 g
Salt0.84 g
Kostfiber1,2 g

Havre balanserar och ger produkten en mild fisksmak som gör att produkten tilltalar även de som vanligtvis inte gillar fisk.

Produkterna är lätta att tillreda. Produkten kan stekas, kokas, friteras eller gräddas.

Småfiskprodukterna har märkts med Hjärtförbundets Hjärtmärke eftersom de är ett bättre val med tanke på hälsan. Förutom de hälsosamma omega-3-fettsyrorna och vitaminerna från fisk ingår även havrens hälsoeffekter.

Då man äter Småfiskprodukterna behöver man inte vara rädd för att få ett ben i halsen. Produkten har en fiskfilé liknande konsistens och ett perfekt tuggmotstånd.

Vår fisk från hållbara bestånd är MSC-certifierad och klassas som ett grönt val enligt WWF:s fiskguide. Dessa produkter kan ersätta importerad fisk från avlägsna länder.

Koldioxidavtrycket för produkter gjorda av vildfångad fisk är jämförelsevis litet jämfört med andra proteinkällor. Att fiska vildfångad fisk förbättrar vattendragens tillstånd, eftersom näringsämnen som belastar vattendragen avlägsnas med dem.

Våra produkter innehåller Småfisk från Östersjön (86 %) och tillverkas med hjälp av modern livsmedelsteknik. Vi tillsätter glutenfri inhemsk havre, som gör att fisksmaken är mild och balanserad.

Tack vare vår kunskap, kan vi använda oss av den allra minsta fisken i våra produkter – den småfisk som tidigare på grund av sin storlek inte platsat vid matbordet utan istället främst använts till foder.

Småfiskprodukterna finns först tillgängliga för kökspersonal i restauranger och inom kostservice.

I framtiden kommer produkterna även vara tillgängliga i matbutiker.

För matproffs

Eftersom den inhemska vilda fisken är så rik på omega-3-fettsyror, vitaminer, mineraler och protein, uppmanar näringsrekommendationerna oss att äta fisk två gånger i veckan. Småfiskprodukterna innehåller även havre som gör underverk med bland annat matsmältningen.