Skip to main content

Välsmakande
smarta fiskprodukter

Hailia hämtar den inhemska vildfisken tillbaka till de finländska matborden.

Små fiskar - stor fångst

Vi hämtar den inhemska vildfisken tillbaka till de finländska matborden. Vi vet att allt fler vill äta mat som gör gott, så vi bestämde oss för att göra en helt ny typ av enkel och välsmakande mat av Östersjöns småfisk. Vi utvecklar som bäst produkter som lämpar sig för såväl hemmakockar som storkök, samtidigt som vi jobbar med att färdigställa produktionen. Vi välkomnar alla till att återinföra småfiskarna vid matborden år 2022!

Småfisk förtjänar uppskattning.

God och hälsosam mat gjord av inhemska råvaror

Enligt näringsrekommendationerna borde man äta fisk minst två gånger i veckan. Fisk är en utmärkt proteinkälla som innehåller för hälsan nödvändiga Omega-3-fettsyror och D-vitamin. Dessutom har vi som mål att tillsätta exempelvis fiberrikt havre i våra produkter, vilket är bra för hjärtat och magen. Vi kan med stolthet säga att vi gör genuint bra mat som gör gott.

Genom att äta bra, mår vi bra.

Att äta vildfisk från våra närvatten är bra för miljön

Den finländska strömmingsfångsten är cirka 100 miljoner kilo per år, men endast 3 % används till mat i våra kök. Vi tycker att det här inte är acceptabelt – vi vill göra enkel och välsmakande mat av småströmming. Genom att äta småfisken från Östersjön förbättrar vi tillståndet i våra närliggande vatten, förhindrar övergödning och upprätthåller mångfalden i naturen.

Vi äter för Östersjöns bästa.

Vår expertis möjliggör smart mat av vildfisk

Hailia kom till tack vare en gemensam insikt om man kunde göra enkel välsmakande framtidshållbar mat genom att kombinera små underutnyttjade vildfiskar och inhemsk havre. Genom att kombinera förstklassig vildfisk samt vår expertis gällande ny teknik och växtbaserad mat, skapar vi ett helt nytt sätt att utnyttja framtidshållbara råvaror som gör gott.

Vi gör gott.

Michaela Lindström

VD, grundare/delägare

michaela.lindstrom@hailia.fi
040 568 7115

Otto Kaukonen

Teknologidirektör, grundare/delägare

otto.kaukonen@hailia.fi
044 782 1292

Topi Jurvanen

Rådgivare, grundare/delägare

topi.jurvanen@hailia.fi
050 592 2920

I samarbete med