Skip to main content

Kohtuuhintaista, kotimaista ja maistuvaa – sitä kaikkea on pikkukalatuotteemme. Ne ovat ratkaisusi, kun haluat tarjolle kotimaista kalaa monen makuun. Vastuullista ja ravintorikastakin kaiken muun hyvän lisäksi!

Helppoa ja takuuvarmaa monipuoliseen käyttöön!
Hailia Pikkukalanyhtö ja Hailia Pikkukalasuikale ovat monipuolisesti käytettäviä raaka aineita, jotka sopivat tuttuihin ruokiin tutuilla tavoilla valmistettuina. Niissä ei myöskään ruodot pääse suutuntumaa häiritsemään!

Tuotteet

Tuotteet pitävät muotonsa, rakenteensa ja mehevyytensä valmistit niitä sitten pannulla, uunissa tai kattilassa keittäen.

Näillä tuotteilla täytät hankintakriteerit erinomaisesti. Kotimaisuusaste on 97,5%.

Saatavuus ei riipu kalastussesongeista, vaan saat tilattua pikkukalatuotteita ympäri vuoden.

Pikkukalalasagnette

ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 380 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö4,000 kg
Sipulikuutio, pakaste2,500 kg
Valkosipulimurska0,225 kg
Ruokaöljy0,200 kg
Chilijauhe0,010 kg
Oregano, kuivattu0,005 kg
Basilika, kuivattu0,005 kg
Tomaattipyre0,240 kg
Tomaattimurska4,000 kg
Vesi3,000 kg
Suola0,065 kg
Mustapippuri, jauhettu0,005 kg
Lasagnette2,500 kg
Ruokakerma2,500 kg
Juustoraaste2,500 kg
Persilja0,100 kg

 

VALMISTUS

  1. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää chili, oregano, basilika ja tomaattipyre. Hauduta pari minuuttia sekoitellen.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesi, kiehauta ja hauduta 10 min.
  3. Lisää joukkoon Pikkukalanyhtö ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja hauduta vielä noin 10 min.
  4. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
  5. Sekoita kastike, lasagnette, kerma ja juustoraaste pakissa.
  6. Paista 180 asteessa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys.
  7. Silppua persilja ja ripottele lasagnetten pinnalle.

Pikkukala-kookoscurry

ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 310 g
AINEKSET

 

PIKKUKALA-KASVISPAISTOS
Pikkukalanyhtö2,300 kg
Rypsiöljy0,060 kg
Sipulikuutio, pakaste0,400 kg
Valkosipulimurska0,080 kg
Tomaattipyre0,080 kg
Curry0,100 kg
Kesäkurpitsakuutio, pakaste1,200 kg
Paprikakuutio, pakaste0,800 kg
Kasvisliemijauhe0,030 kg
Suola0,044 kg
Vesi2,000 kg
KOOKOSRIISI
Kookoskerma2,000 kg
Vesi3,100 kg
Suola0,016 kg
Kasvisliemijauhe0,030 kg
Riisi, pitkäjyväinen3,362 kg
KOOKOSKERMASEOS
Kookoskerma0,400 kg
Vesi0,300 kg

 

Laita kookosriisi valmistumaan kahteen GN-vuokaan. Riisin kypsyessä, valmista kippipannussa pikkukala-kasvispaistos.

Kookosriisi:
  1. Sekoita kookoskerma ja vesi keskenään tasaiseksi.
  2. Lisää vuokaspraylla suihkutettuihin 1/1 GN-vuokiin riisit, nesteet, suola ja kasvisliemijauhe. Sekoita. Kypsennä 100 asteen höyrykeittotoiminnolla noin 30 min, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Pikkukala-kasvispaistos
  1. Freesaa öljyssä sipulit ja valkosipuli. Lisää tomaattipyre, kun sipulit ovat saaneet hieman väriä. Anna pyreen paahtua hetki samalla sekoitellen.
  2. Lisää joukkoon curryjauhe, sekoita. Anna paahtua pieni hetki. Lisää sitten kasviskuutiot.
  3. Lisää joukkoon pikkukalanyhtö, kasvisliemijauhe, suola sekä vesi. Kuumenna 75 asteeseen samalla välillä sekoittaen.
  4. Ota kypsyneet kookosriisi GN-vuoat, ja jaa kalatäyte puoliksi riisivuokiin. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
  5. Lisää vuokien päälle seokseksi sekoitettu kookoskerma ja vesi tasaisesti. Laita vuoat uuniin 170 asteen paistoon lämpömittarin kanssa ja anna lämmetä vähintään 75 asteeseen.

Uuniperunat pikkukalatäytteellä

ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 294 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö2,500 kg
Uuniperuna50 kpl (~9,000 kg)
Suola0,025 kg
Mustapippuri, jauhettu0,007 kg
Sitruunamehu0,250 kg
Majoneesi2,500 kg
Punasipuli, viipale0,800 kg
Ruohosipuli, pakaste0,070 kg
VALMISTUS
  1. Paista uuniperunoita 180 asteisessa uunissa noin tunti perunan koosta riippuen. Tarkista kypsyys haarukalla.
  2. Paista pikkukalanyhtö, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla ja jäähdytä.
  3. Sekoita majoneesi, sipulisilppu, ruohosipuli ja nyhtö keskenään. Tarkista maku ja tarjoile kuumien uuniperunoiden kanssa.

Pikkukalakiusaus

ANNOSMÄÄRÄ: 100
ANNOSKOKO: 351 g
AINEKSET
Pikkukalasuikale6,750 kg
Peruna-sipulisekoitus22,500 kg
Tilli, pakaste0,280 kg
Ruohosipuli, pakaste0,450 kg
Kerma, kuohu, laktoositon9,534 kg
Mustapippuri, rouhe0,034 kg
Suola0,208 kg
Sinappi, dijon0,561 kg
VALMISTUS
  1. Lisää peruna-sipulisekoitus, pikkukalasuikale ja pakasteyrtit GN-pakkiin, sekoita ja siirrä kylmiöön odottamaan kypsennystä.
  2. Sekoita kulhossa kerma, sinappi, suola ja pippuri. Siirrä kerma-mausteseos kylmäsäilytykseen. Reseptin voi esivalmistella tähän saakka jo edellisenä päivänä. Kaada neste tasaisesti kiusauksen päälle ennen paistoa
  3. Lämmitä uuni 190 asteeseen ja lisää kiusaus uuniin leivinpaperi ja paistoritilä päälle laittaen. Tämä estää pinnan liian tummumisen. Kypsennä noin tunti. Ota ritilä ja paperi pois pakin päältä 40 minuutin jälkeen.

Tortillat pikkukalatäytteellä

ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 297 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö3,157 kg
Ruokaöljy0,158 kg
Taco Spicemix0,425 kg
Vesi0,947 kg
Tortilla, vehnästä100 kpl (4,000 kg)
Jäävuorisalaatti, suikale3,157 kg
Tomaatti, kuutio1,421 kg
Taco-kastike0,947 kg
Kermaviili, laktoositon0,474 kg
Juustoraaste0,631 kg
VALMISTUS
  1. Kuumenna öljy, lisää pikkukalanyhtö ja hienonna tarvittaessa lastalla. Lisää tacomauste ja vesi, kiehauta. (Tarkista, että massa kuumenee 75 asteeseen.) Tarkista maku.
  2. Lado tortillaletut pakkiin leivinpaperin päälle. Lämmitä 80 asteessa, n. 30 % höyryssä muutama minuutti.
  3. Laita tortillatäytteet tarjolle erillisiin kulhoihin.

Pikkukalapasta

ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 366 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö3,750 kg
Sipulikuutio, pakaste1,750 kg
Valkosipulimurska0,225 kg
Rypsiöljy0,400 kg
Savupaprikajauhe0,035 kg
Basilika, kuivattu0,015 kg
Tomaattipyre0,150 kg
Ketsuppi0,250 kg
Tomaattimurska6,000 kg
Vesi2,500 kg
Kasvisliemijauhe0,020 kg
Valkoviinietikka0,145 kg
Suola0,070 kg
Mustapippuri, rouhe0,002 kg
Pasta, fusilli, (keitetty)3,000 kg
VALMISTUS
  1. Freesaa sipulit öljyn kanssa kippipannussa ja ota pintaan väriä, noin 10 min ajan. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullotusta muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää pippuri, basilika ja savupaprika sipulien sekaan. Sekoita ja kuullota pari minuuttia, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Kypsennä 2 minuuttia, kunnes kosteus on haihtunut ja tomaattipyree paahtunut. Sekoita joukkoon ketsuppi ja halutessasi lisää kasviksia, esim. porkkanaa tai kesäkurpitsaa.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska, valkoviinietikka sekä vesi, johon on sekoitettu kasvisliemijauhe. Kiehauta kastike, jonka jälkeen anna hautua 15 min. Tarkista suola.
  4. Lisää joukkoon Hailian pikkukalanyhtö ja sekoita. Kiehauta ja hauduta vielä toiset 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  5. Keitä pasta napakaksi höyryssä, ja valuta. Lisää tilkka öljyä. Sekoita valmiin kastikkeen kanssa GN-pakkeihin ennen tarjoilua.
PASTAN KEITTO-OHJE
Pasta, fusilli1,300 kg
Suola0,044 kg
Rypsiöljy0,036 kg
Vesi2,889 kg
  1. Annostele pasta GN-vuokiin, lisää vettä ja suolaa.
  2. Kypsennä höyryssä noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys, tulee jäädä napakaksi. Valuta loppu vesi pois lävikkössä, jonka jälkeen lisää öljy pastan joukkoon.

Reseptit on kehitetty yhteistyössä Haaga-Helian (Sonja Rahmel ja Marjo Ahola) kanssa.

Tuotteitamme on saatavilla seuraavista tukuista:
Kespro, Meira Nova, Wihuri Metro-tukku, Valio Aimo, Rikainen.

Tuotteet toimitetaan pakasteena flowpack-pusseissa.

Etsitkö uusia kalaruokia, joilla ylittää asiakkaittesi toiveet ja odotukset? Onkohan meillä jopa sama tavoite lisätä kestävän kotimaisen kalan osuutta ruokalistoilla?

Täytä oheinen lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloitetaan matka kohti yhteistä tavoitetta!