Kohtuuhintaista, kotimaista ja maistuvaa – sitä kaikkea on pikkukalatuotteemme. Ne ovat ratkaisusi, kun haluat tarjolle kotimaista kalaa monen makuun. Vastuullista ja ravintorikastakin kaiken muun hyvän lisäksi!
Ruoan ammattilaisille
Ratkaisusi kotimaiseen kalaan
Pikkukalanyhtö ja Pikkukalasuikale
Helppoa ja takuuvarmaa monipuoliseen käyttöön!
Hailia Pikkukalanyhtö ja Hailia Pikkukalasuikale ovat monipuolisesti käytettäviä raaka aineita, jotka sopivat tuttuihin ruokiin tutuilla tavoilla valmistettuina. Niissä ei myöskään ruodot pääse suutuntumaa häiritsemään!
Sopii tavanomaisiin valmistusmenetelmiin
Tuotteet pitävät muotonsa, rakenteensa ja mehevyytensä valmistit niitä sitten pannulla, uunissa tai kattilassa keittäen.
Kotimaista, terveellistä, vastuullista
Näillä tuotteilla täytät hankintakriteerit erinomaisesti. Kotimaisuusaste on 97,5%.
Ei sesonkiriippuvuutta
Saatavuus ei riipu kalastussesongeista, vaan saat tilattua pikkukalatuotteita ympäri vuoden.
Reseptejä
Pikkukalalasagnette
ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 380 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö | 4,000 kg |
Sipulikuutio, pakaste | 2,500 kg |
Valkosipulimurska | 0,225 kg |
Ruokaöljy | 0,200 kg |
Chilijauhe | 0,010 kg |
Oregano, kuivattu | 0,005 kg |
Basilika, kuivattu | 0,005 kg |
Tomaattipyre | 0,240 kg |
Tomaattimurska | 4,000 kg |
Vesi | 3,000 kg |
Suola | 0,065 kg |
Mustapippuri, jauhettu | 0,005 kg |
Lasagnette | 2,500 kg |
Ruokakerma | 2,500 kg |
Juustoraaste | 2,500 kg |
Persilja | 0,100 kg |
VALMISTUS
- Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi. Lisää chili, oregano, basilika ja tomaattipyre. Hauduta pari minuuttia sekoitellen.
- Lisää tomaattimurska ja vesi, kiehauta ja hauduta 10 min.
- Lisää joukkoon Pikkukalanyhtö ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja hauduta vielä noin 10 min.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
- Sekoita kastike, lasagnette, kerma ja juustoraaste pakissa.
- Paista 180 asteessa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys.
- Silppua persilja ja ripottele lasagnetten pinnalle.
Pikkukala-kookoscurry
ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 310 g
AINEKSET
PIKKUKALA-KASVISPAISTOS
Pikkukalanyhtö | 2,300 kg |
Rypsiöljy | 0,060 kg |
Sipulikuutio, pakaste | 0,400 kg |
Valkosipulimurska | 0,080 kg |
Tomaattipyre | 0,080 kg |
Curry | 0,100 kg |
Kesäkurpitsakuutio, pakaste | 1,200 kg |
Paprikakuutio, pakaste | 0,800 kg |
Kasvisliemijauhe | 0,030 kg |
Suola | 0,044 kg |
Vesi | 2,000 kg |
KOOKOSRIISI
Kookoskerma | 2,000 kg |
Vesi | 3,100 kg |
Suola | 0,016 kg |
Kasvisliemijauhe | 0,030 kg |
Riisi, pitkäjyväinen | 3,362 kg |
KOOKOSKERMASEOS
Kookoskerma | 0,400 kg |
Vesi | 0,300 kg |
Laita kookosriisi valmistumaan kahteen GN-vuokaan. Riisin kypsyessä, valmista kippipannussa pikkukala-kasvispaistos.
Kookosriisi:
- Sekoita kookoskerma ja vesi keskenään tasaiseksi.
- Lisää vuokaspraylla suihkutettuihin 1/1 GN-vuokiin riisit, nesteet, suola ja kasvisliemijauhe. Sekoita. Kypsennä 100 asteen höyrykeittotoiminnolla noin 30 min, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Pikkukala-kasvispaistos
- Freesaa öljyssä sipulit ja valkosipuli. Lisää tomaattipyre, kun sipulit ovat saaneet hieman väriä. Anna pyreen paahtua hetki samalla sekoitellen.
- Lisää joukkoon curryjauhe, sekoita. Anna paahtua pieni hetki. Lisää sitten kasviskuutiot.
- Lisää joukkoon pikkukalanyhtö, kasvisliemijauhe, suola sekä vesi. Kuumenna 75 asteeseen samalla välillä sekoittaen.
- Ota kypsyneet kookosriisi GN-vuoat, ja jaa kalatäyte puoliksi riisivuokiin. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
- Lisää vuokien päälle seokseksi sekoitettu kookoskerma ja vesi tasaisesti. Laita vuoat uuniin 170 asteen paistoon lämpömittarin kanssa ja anna lämmetä vähintään 75 asteeseen.
Uuniperunat pikkukalatäytteellä
ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 294 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö | 2,500 kg |
Uuniperuna | 50 kpl (~9,000 kg) |
Suola | 0,025 kg |
Mustapippuri, jauhettu | 0,007 kg |
Sitruunamehu | 0,250 kg |
Majoneesi | 2,500 kg |
Punasipuli, viipale | 0,800 kg |
Ruohosipuli, pakaste | 0,070 kg |
VALMISTUS
- Paista uuniperunoita 180 asteisessa uunissa noin tunti perunan koosta riippuen. Tarkista kypsyys haarukalla.
- Paista pikkukalanyhtö, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla ja jäähdytä.
- Sekoita majoneesi, sipulisilppu, ruohosipuli ja nyhtö keskenään. Tarkista maku ja tarjoile kuumien uuniperunoiden kanssa.
Pikkukalakiusaus
ANNOSMÄÄRÄ: 100
ANNOSKOKO: 351 g
AINEKSET
Pikkukalasuikale | 6,750 kg |
Peruna-sipulisekoitus | 22,500 kg |
Tilli, pakaste | 0,280 kg |
Ruohosipuli, pakaste | 0,450 kg |
Kerma, kuohu, laktoositon | 9,534 kg |
Mustapippuri, rouhe | 0,034 kg |
Suola | 0,208 kg |
Sinappi, dijon | 0,561 kg |
VALMISTUS
- Lisää peruna-sipulisekoitus, pikkukalasuikale ja pakasteyrtit GN-pakkiin, sekoita ja siirrä kylmiöön odottamaan kypsennystä.
- Sekoita kulhossa kerma, sinappi, suola ja pippuri. Siirrä kerma-mausteseos kylmäsäilytykseen. Reseptin voi esivalmistella tähän saakka jo edellisenä päivänä. Kaada neste tasaisesti kiusauksen päälle ennen paistoa
- Lämmitä uuni 190 asteeseen ja lisää kiusaus uuniin leivinpaperi ja paistoritilä päälle laittaen. Tämä estää pinnan liian tummumisen. Kypsennä noin tunti. Ota ritilä ja paperi pois pakin päältä 40 minuutin jälkeen.
Tortillat pikkukalatäytteellä
ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 297 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö | 3,157 kg |
Ruokaöljy | 0,158 kg |
Taco Spicemix | 0,425 kg |
Vesi | 0,947 kg |
Tortilla, vehnästä | 100 kpl (4,000 kg) |
Jäävuorisalaatti, suikale | 3,157 kg |
Tomaatti, kuutio | 1,421 kg |
Taco-kastike | 0,947 kg |
Kermaviili, laktoositon | 0,474 kg |
Juustoraaste | 0,631 kg |
VALMISTUS
- Kuumenna öljy, lisää pikkukalanyhtö ja hienonna tarvittaessa lastalla. Lisää tacomauste ja vesi, kiehauta. (Tarkista, että massa kuumenee 75 asteeseen.) Tarkista maku.
- Lado tortillaletut pakkiin leivinpaperin päälle. Lämmitä 80 asteessa, n. 30 % höyryssä muutama minuutti.
- Laita tortillatäytteet tarjolle erillisiin kulhoihin.
Pikkukalapasta
ANNOSMÄÄRÄ: 50
ANNOSKOKO: 366 g
AINEKSET
Pikkukalanyhtö | 3,750 kg |
Sipulikuutio, pakaste | 1,750 kg |
Valkosipulimurska | 0,225 kg |
Rypsiöljy | 0,400 kg |
Savupaprikajauhe | 0,035 kg |
Basilika, kuivattu | 0,015 kg |
Tomaattipyre | 0,150 kg |
Ketsuppi | 0,250 kg |
Tomaattimurska | 6,000 kg |
Vesi | 2,500 kg |
Kasvisliemijauhe | 0,020 kg |
Valkoviinietikka | 0,145 kg |
Suola | 0,070 kg |
Mustapippuri, rouhe | 0,002 kg |
Pasta, fusilli, (keitetty) | 3,000 kg |
VALMISTUS
- Freesaa sipulit öljyn kanssa kippipannussa ja ota pintaan väriä, noin 10 min ajan. Lisää valkosipulimurska ja jatka kuullotusta muutaman minuutin ajan.
- Lisää pippuri, basilika ja savupaprika sipulien sekaan. Sekoita ja kuullota pari minuuttia, kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Kypsennä 2 minuuttia, kunnes kosteus on haihtunut ja tomaattipyree paahtunut. Sekoita joukkoon ketsuppi ja halutessasi lisää kasviksia, esim. porkkanaa tai kesäkurpitsaa.
- Kaada joukkoon tomaattimurska, valkoviinietikka sekä vesi, johon on sekoitettu kasvisliemijauhe. Kiehauta kastike, jonka jälkeen anna hautua 15 min. Tarkista suola.
- Lisää joukkoon Hailian pikkukalanyhtö ja sekoita. Kiehauta ja hauduta vielä toiset 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Keitä pasta napakaksi höyryssä, ja valuta. Lisää tilkka öljyä. Sekoita valmiin kastikkeen kanssa GN-pakkeihin ennen tarjoilua.
PASTAN KEITTO-OHJE
Pasta, fusilli | 1,300 kg |
Suola | 0,044 kg |
Rypsiöljy | 0,036 kg |
Vesi | 2,889 kg |
- Annostele pasta GN-vuokiin, lisää vettä ja suolaa.
- Kypsennä höyryssä noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys, tulee jäädä napakaksi. Valuta loppu vesi pois lävikkössä, jonka jälkeen lisää öljy pastan joukkoon.
Reseptit on kehitetty yhteistyössä Haaga-Helian (Sonja Rahmel ja Marjo Ahola) kanssa.
Saatavuus
Tuotteitamme on saatavilla seuraavista tukuista:
Kespro, Meira Nova, Wihuri Metro-tukku, Valio Aimo, Rikainen.
Tuotteet toimitetaan pakasteena flowpack-pusseissa.
Yhteydenottopyyntö
Etsitkö uusia kalaruokia, joilla ylittää asiakkaittesi toiveet ja odotukset? Onkohan meillä jopa sama tavoite lisätä kestävän kotimaisen kalan osuutta ruokalistoilla?
Täytä oheinen lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Aloitetaan matka kohti yhteistä tavoitetta!