Skip to main content

Valmistusteknologian juju on, että onnistumme hyödyntämään sellaisia kaloja, jotka ovat olleet tähän saakka liian pieniä elintarviketeollisuudelle. Yksityiskohtaisen kuvailun kanssa joudumme valitettavasti olemaan hyshys, sillä olemme patentoimassa tuotteita ja menetelmää.

Käsissämme pikkukalat muuttuvat tavanomaisilla kotikeittiöidenkin keinoilla erilaisiksi helppokäyttöisiksi tuotteiksi. Niiden valmistamiseen käytetään mitä tavallisimpia ja luonnollisimpia, jokaiselle tuttuja raaka-aineita: silakkaa, kauraa, tärkkelystä ja mausteita.

Kala on lähtökohtaisesti terveellinen valinta muunmuassa rasvahappojen ja vitamiinien vuoksi ja siksi myös ravitsemussuosituksissa sitä suositellaan lautaselle ainakin kahdesti viikossa. Tämän terveellisyyden säilyttäminen on ollut ohjenuoranamme tuotekehityksessä ja olemmekin pitäneet esimerkiksi suolan määrän kurissa. Tästä kiitoksena pikkukalatuotteilla on sydänmerkki.

Pikkukalatuotteitamme voi syödä huoletta ja hyvillä mielin. Ruokaviraston syöntisuosituksissa mainitaan, että suurikokoista yli 17cm silakkaa ei olisi hyvä syödä viikottain niihin kertyneiden raskasmetallien vuoksi. Meidän käyttämämme kalat ovat tuosta paljon pienempiä. Huolta keventää entisestään se, että dioksiinipitoisuudet ovat viimeisen vuosikymmenen aikana vähentyneet merkittävästi ja Ruokavirasto miettiikin rajoituskehotusten merkittävää lieventämistä. Kaloja kannattaa ruokavalioon monipuolisesti sisällyttää, sillä asiantuntijoiden mukaan terveysvaikutukset ylittävät raskasmetallien mahdolliset haitat.